Skip to content
Voorpagina

Op de eerste zaterdag van oktober doen traditionele Amsterdamse cafés mee aan de Dag van de Bruine Kroeg. 

Op deze dag staat het bezoek aan een traditionele kroeg voorop. Daar kun je de sfeer proeven en genieten van een drankje, misschien ook van een borrelhap. Als er ook nog iets leuks wordt georganiseerd, is dat mooi meegenomen.

Maak een keuze uit het aanbod van kroegen en activiteiten en spreek af met vrienden om samen van deze dag een gebeurtenis te maken waarover jullie nog lang zullen napraten. Of maak in je eentje een onvergetelijke kroegentocht.

In 2021 ontstond het idee om de kroegen met een speciale dag te promoten. Een aantal lockdowns en kroeg-overleggen later was de eerste editie op 1 oktober 2022 een feit. Maar liefst 32 bruine kroegen deden mee aan de eerste Dag van de Bruine Kroeg. Na het succes van 2022 wordt het evenement voortgezet. 

Initiatiefnemers zijn kroegliefhebbers Tim Blank, Inge Molenaar en Willem Pijffers. De website is tot stand gekomen met dank aan Suzy van der Wal (ontwerp) en Fanny Nordberg (back-end). Het logo in Amsterdamse krulletters is van Harry Stavenuiter. Je kunt ons bereiken op dagvandebruinekroeg@gmail.com. 

Vrienden van Dag van de Bruine Kroeg:

Logo_Amstel
Logo_Familie_Kesbeke_website
FEBO-s
WF Handtekening